31.03.2012 // 2 comments

Herlig med ferie!I dag har jeg slappet av med venner, herlig med ferie altså! Vi har blant annet lakket neglene, prøvde en ny metode; avis papir på neglene... det ble fint! Husk å skru av alle lysene i kveld da!31.03.2012 // 3 comments

Sol og påske ferie...Nå er det en stund siden jeg har blogget, det er fordi jeg har jobbet med et nytt design (det ser dere kanske?). Det er enda ikke helt ferdig. Nå gleder jeg meg til å slappe av i ferien! Bildet er forresten fra torsdag (?), ser ut som det skal bli like fint vær i dag også...

God påske!

29.03.2012 // 1 comment

PicasaTRENå skal jeg vise dere hvordan jeg redigerte det første bildet om til det andre bildet. Jeg redigerer alle bildene jeg legger ut, synes alt blir så mye bedre da! Jeg er ingen Photoshop ekspert så jeg redigerer veldig enkelt  bildene mine i programmet Picasa 3.

Det du først gjør er å åpne Picasa (om du ikke har det kan du laste det ned gratis). Deretter åpner du bildet du vil redigere.

Eplet hadde en liten flekk på seg og den ville jeg redigere bort. Så jeg åpnet bildet opp Picknik (direkte fra picasa, trykk på en knappen med tre stjerner på). Deretter trykket jeg på " Avansert" og så på "klone".

Jeg retusjerte bort flekken og trykket på "Lagre i picasa" (helt borterst i det øverste høyre hjørnet)

Da kommer du tilbake til Picasa og trykker deretter på "solen" oppe til venstre. Der kan du redigere litt på fargene ettersom hvilken stemning du vil ha i bildet.

Til slutt trykker jeg på "pennen" under der det står " velg nøytral farge". Da prøver du deg frem ved å trykke på forskjellige punkter i bildet til du finner en fin fargetone som passer. Jeg avslutter ved å skrive "Irene M. i hjørnet".

Tilslutt må du selvfølgelig lagre bildet.

Liker du slike innlegg, vil du ha mer av dem?

27.03.2012 // 3 comments

Ikke en eneste sky på himmelen!

Denne dagen har vært fantastisk! Det har vært strålende sol hele ettermiddagen og helt blå himmel. Dette liker vi, men jeg må innrømme at jeg misunner Oslo folka nå... 19 grader! Vi benyttet anledningen til å sette opp trampolinen, også tøyde vi i den herlige temperaturen. Vi har nemlig laget oss et mål om å komme ned i spagaten til sommeren!

Tulipanene kjøpte jeg da jeg var i Nederland i fjord sommer. Nå er de kommet opp, se så søte! Bladene var derimot ikke så fine...

Hvordan har din dag hvert?26.03.2012 // 2 comments

Neglelakk

I går hadde Ellen lakket neglene sånn som bildet over. Jeg ELSKER å ha neglelakk på neglene. Problemet er at etter jeg har lakket neglene mine kommer jeg alltid borti noe og ALT er ødelagt. Det er så irriterende, misunner de som har så god tålmodighet at de faktisk klarer å vente til neglene har tørket! Ja, ja nå skal jeg hvertfall prøve...


Hva med deg?

24.03.2012 // 4 comments

Med pastell grønn (lyseblå) frosting...22.03.2012 // 3 comments

HvordanfåbildeinnitekstiGIMP2.6

 Siden jeg fikk et spørsmål om hvordan jeg får bilde inn i tekst. Har jeg laget en tutorial til dere. Siden jeg ikke fant ut hvordan man filmer skjermen, ble det heller en laang bildeserie. Okey, da starter vi.

Du begynner med å laste opp bildet ditt.Deretter trykker du på skrifttegnet og skriver på den skriften du vil ha på bildet. Skriv gjerne med en tykk skrift slik at bildet vises godt.

For å få en hvit bakgrunn på resultatet må noen få justeringer til. Da trykker på det lille hvite arket på lagoversikten og oppretter et nytt, hvitt, lag. Om ikke lagoversikten vises hos deg kan du åpne oversikten ved å trykke på "vinduer" (helt øverst på siden), "vindu kan dokkes" og til slutt "lag".Nå vi du få opp et nytt lag som ligger øverst i lag oversikten, Vi vil ha den nederst i lagoversikten derfor drar du den enkelt og greit bare helt nederst i oversikten. Da skal det se slikt ut:Deretter HØYRE klikker du på tekst laget og trykker på " tekst til utvalg".Da vil det komme en stiplet linje rundt bokstavene, slik:Så trykker du på øye på tekst laget.Så trykker du på det laget hvor bildet ditt er på. Deretter på "rediger"(øverst på siden), "kopier" og på "lim inn".

Da får du ett nytt lag, du HØYRE klikker på laget og trykker "nytt lag".Så trykker du på øyet på alle lagene utenom det innlimte laget og den hvite bakgrunnen, slik:

OG.... DU ER FEDIG! Nå er det bare å lagre bildet, husk å velge en filtype (jeg bruker jpg).

Var dette nyttig? Om det er noe dere ikke forstår er det bare å gi beskjed i kommentrafeltet så skal jeg prøve å hjelpe!

21.03.2012 // 3 comments

"Muffins are just ugly cupcakes."

Bakte nettopp cupcakes, brukte en oppskrift som jeg fant i kokeboken min som jeg fikk til bursdagen. Det var en utrolig lettvindt oppskrift som var skrevet kjempe bra! Snart skal de få et herlig lag med pastell grønn frosting på toppen...

Har du The hummingbirdbakery; kake dager?

20.03.2012 // 3 comments

Hva skal jeg hete?

Nå er strikke dukken ferdig, eller den har ikke fått hår enda da... Men en fin rød munn og lange svarte øyevipper har hun fått.

Forslag til navn?

18.03.2012 // 3 comments

Grønn lyng og lyse rosa knopper

Hva synes du om bildet?

17.03.2012 // 2 comments

Birthday presents

Her ser dere noe av det jeg fikk til bursdagen i dag: En GUL bukse, The hummingbirdbakery; kake dager, bunadsølv, stoff og kakeutstikkere. Jeg fikk også en del penger, da vi var i byen i dag brukte jeg noe av pengene og fikk kjøpt meg litt cupcakes utstyr og blusen som er på bildet. (smykket fikk jeg gratis) TUSEN TAKK alle sammen♥

Hvordan har din dag vært?

17.03.2012 // 3 comments

Fjortizz, bytur og påskeeggI dag har jeg bursdag, nå er jeg fjortizz!

Tidligere i dag var jeg i byen. Da kikket vi i alle de påskepyntede butikkene, spiste våruller, shoppet og koste oss. Herlig at det er enda en dag igjen av helgen♥

16.03.2012 // 3 comments

God morgen!15.03.2012 // 0 comments

Svar på spørsmålrunde del 2

Hvordan lager du sånn bilde som skifter?

Det kalles for en gif. Du kan lage det i de fleste redigeringsprogrammer. Det programmet jeg lager mine i heter Photo Scape. Du kan laste det ned gratis HER.

Hva er den fineste gaven du har fått?

Jeg ha fått mange fine gaver. Den beste må ha vært da vi var dro til New York for to år siden.
Hva er favoritt faget ditt på skolen?

På barneskolen var det samfunn men nå som jeg har begynt på ungdomskolen kan det være litt varierende. Ettersom hva vi har om. Jeg liker veldig godt å lage ting så når vi får kunst og håndverk i niende (?) blir nok det favoritt faget mitt.

Hva er favoritt sporten din?

Jeg liker ikke så godt ball sport, så det må bli dans!

Hva er det beste kjøpet du har gjort?

MINNEPINNEN, jeg bruker den hver dag♥

 

 Hvor mange søsken har du, hva heter de og hvor gamle er de?

Jeg har en tvillingsøster. Hun heter Hanne og er...(trommevirvel) 13!(like gammel som meg, sier ikke det seg selv?)

Hvilke blogger leser du?

Jeg leser mange blogger men de jeg er heeelt avhenging av er; Maren, Lise og Sofie sine blogger. Noen av venninene mine har også blogger; Ines, Anne og Aurora. De leser jeg også daglig.

Hva vil du bli når du blir stor?

Jeg vil enten bli noe innen Design og Håndverk, Media og kommunikasjon eller Musikk, dans og drama:)

Hvem er forbildet ditt?

Det må være Danselæreren min og Justin Bieber. Danselæreren fordi hun er utrolig flink til å danse og det får jeg masse inspirasjon av. Hvorfor Justin Bieber er mitt forbilde kan du lese HER. 15.03.2012 // 2 comments

Fin torsdag

Denne dagen har vært fin, vi har holdt på med et naturfagsprosjekt de siste tre timene. Så dagen har gått fort.

Eplene på bilde 3 må være ynglings eplene mine. De har en god og frisk smak også er de ikke like store som vanlige epler. Du finner dem på Gosen skole. I kveld eller i morgen kommer kommer del to av spørsmålrunden.

Hva har du gjort i dag?

 

13.03.2012 // 4 comments

Svar på spørsmålsrunde

Hvor og hvordan lager du sånn tekst med bilde inni? :) 

Jeg har lagd det i redigerings programmet Gimp. Om du ikke har det kan du laste det ned gratis. Jeg kan lage en video om hvordan man lager det- om du vil?

Favoritt farge?

Jeg vet ikke helt, kansje dus grønn. Jeg liker veldig godt duse farger:)


Hva heter dine bestevenner?

Jeg har mange gode venner men bestevennene mine heter Ellen, Ines og Anne.

Hva er ditt favoritt dyr?

HUNDER!

 Hva gjør du på fritiden din?

På onsdager går jeg på jazz dans. Ellers trener jeg hjemme, er med venner, gjør skolearbeid, strikker, tegner, syr og fotograferer.Når og hvorfor begynte du å blogge?

Jeg hadde egentlig alltid ønsket å blogge, da jeg ble 13 fikk jeg min egen blogg. Det var flere i klassen som blogget da, så kanskje det også påvirket meg litt. Jeg begynte å blogge 12. mars, altså i går for et år siden (Gratulerer med 1 års dagen izoom!)

Hvor shopper du helst?

Jeg kjøper klærne mine overalt egentlig. Liker spesielt godt JC som foreksempel ligger i byen. Jeg kjøper også mye klær på H & M. Jeg kjøper mest klær når jeg er ute og reiser.

.

 

 

11.03.2012 // 7 comments

"There are always answers. We just have to be smart enough."

Kjører en spørsmåls runde. Skriv i kommentar feltet om det er noe du lurer på. Hadde vært gøy om det kom mange bra spørsmål! For eksempel om bloggen, fritid, hverdag og hva som helst egentlig.

11.03.2012 // 3 comments

Symaskin, smoothie og boller

I går kveld gjorde jeg ferdig et sy "prosjekt". Jeg lagde en vimpel, en sånn en med trekant flagg, den skal henge på rommet mitt.

Jeg spiste en god lunsj med jordbær smoothie. Lager ikke så ofte smoothie siden vi ikke har ordentlig smoothie maskin. Men det funker tydligvis med ken wood også...


På fredag hadde Ines bursdag. Jeg og to venniner spleiset på en fin fotobok fra fotoknudsen. Vi hadde også med oss boller med et søtt melis - hjerte på.

Hva har du gjort de siste dagene?

10.03.2012 // 2 comments

Antrekk vs antrekkHvilket antrekk var finest?

08.03.2012 // 0 comments

Med fint vær og god stemning... Gratulerer med dagen jenter!

Nå kom jeg akkurat hjem fra markering av kvinnedagen i byen. Vi har hørt på konsert med flere kjente artister som Atle og Alejandro Fuentes. Det har også vært kjempe fint vær i dag så det gjorde at stemningen var på topp! I morgen er det fransk presentasjon så nå må jeg øve.

Har du markert kvinnedagen på noen spesiell måte?

07.03.2012 // 3 comments

Frokostblanding og rosa negler


 

De siste dagene har det ikke skjedd så veldig mye, jeg har holdt på med presentasjoner og lekser. Så nå gleder jeg meg til ferien. Jeg har fått veldig dilla på frokostblandingen på bildet over, den er hjemmelaget av en kollega av pappa. Tror ikke det er så veldig vanskelig å lage, bare å blande sammen forskjellige nøtter og litt tørket frukt, det må jeg prøve en gang!Neglene mine er forresten rosa nå, jeg har brukt en fin og sommerlig farge fra Pieces. Pieces har rimelige og gode neglelakker i alle farger du kan tenke deg.

Hvilke neglelakk merker liker du? 

Har du smakt hjemmelaget frokostblanding noen gang?

06.03.2012 // 4 comments

Sommer, sol og snø

De siste dagene har det vært fint vær med sol og greier. Føler virkelig at sommeren nærmer seg♥ Men da jeg våknet i dag var selvfølgelig mine drømmer knust... snø! Det er heldigvis borte nå♥

Føler du det samme?

Hva synes du om bildet?

 

 

 

 

02.03.2012 // 4 comments

"I loved you yesterday, I love you still, I always have and always will..."

02.03.2012 // 1 comment

The world consist of many contrasts...Siden 10. trinn hadde pøve muntlig i dag skulle lærerene våre være sensorer. Så vi fikk fri de siste tre timene, eller egentlig ikke, vi måtte holde på med en oppgave som gikk ut på valg av linjer og sånt. Men i det fine været orket vi ikke sitte inne på Pcen og holde på med skolearbeid så vi dro til byen en liten tur. Jeg fikk kjøpt meg litt etterlengtede sommerklær♥

Hva synes du om bildet?

...

 

01.03.2012 // 5 comments

"Photography is a way of feeling and of touching. It remembers little things, long after you have forgotten everything."Kamera

Jeg kjøpte en foto bok i sommer. Det var først da at jeg skjønte at jeg begynte å bli interessert. I boka sto det masse om lukker tid og blender. Men kompakt kameraet mitt hadde ikke disse funksjonene. Så jeg begynte å tenke på om jeg skulle bruke sparepengene på et speilrefleks kamera.

Jeg bestemte meg for dette rett etter sommerferien, da hadde vi vært i fotobutikken og kikket flere ganger. Jeg er veldig fan av Canon så det måtte bli et Canon kamera; Canon EOS 550D. Samme kveld skulle jeg ut å teste det ut. Jeg tok et bilde og kunne ikke tro at det kunne være så mye forskjell! Jeg knipset noen flere og forelsket meg helt... og det gjør jeg enda!

Objekter

Da jeg kjøpte kameraet fulgte det med en linse; Canon zoom lens EF - S 18- 55mm 1: 3.5 - 5.6 IS. Den har passet perfekt til det jeg bruker kameraet til.

Pappa hadde også en linse fra før av;  Canon zoom lens EF 80- 200mm 1: 4.5 - 5 6. Den er helt fantastisk! jeg bruker den masse, spesielt til portretter og landskap.

Jeg fikk også en makroring til jul; den er 20mm. Den er veldig bra, men jeg har ikke fått testet den ut så veldig mye. kommer nok  til å bruke den mye mere når sommeren kommer da jeg kan ta bilder av blomster og sånn.

Annet utstyr

♥ Bok; Fotoglede av Eivind Røhne og Stian Schioldborg

♥ Reflektor

♥ Fotosekk fra lowerpro

♥ Veske fra lowerpro

 

IRENE MIDTTUN
Irene, 18 år fra Stavanger, elsker å reise og fotografere. Dette er min foto dagbok.
Follow on Bloglovin
CATEGORIES
ARCHIVE
designet er laget av renate.
hits