30.04.2012 // 0 comments

Blogganbefaling #2

 

Skriveren av denne bloggen er ukjent. På bloggen legger de(han/hun) ut bilder av quotes. Derfor heter bloggen whitepaperquotes. Alle quotene skrives for hånd, jeg er ikke sikker på om det er skriveren som skriver quotene... Men de er hverfall skrevet med en persons håndskrift. Bloggen er veldig oversiktelig og har et rent design slik at quotene kommer godt frem.

Denne bloggen er veldig grei å ha når du foreksempel skal finne på overskrift til foreksempel et blogg innlegg. For det kan av og til være litt vanskelig... Anbefaler denne bloggen sterkt!

 

30.04.2012 // 2 comments

Japanese cherry blossom tree?

Føler virkelig at det er skole i morgen... men det er det ikke! Åhhhh *lettet* blir sååå herlig med enda en fridag♥ I morgen skal vi ut med båten, første tur i år faktisk. Det blir koselig, håper vi skal grille!

Hva bruker du fridagen til (hvis dere har fri da)? Synes om bildet? Har du grillet i år?

29.04.2012 // 1 comment

They cant see how beatiful they are, everyone else can...


 

Idyllisk, eller hva? Hvilket bilde var finest?

29.04.2012 // 2 comments

BLÅ himmel, jordbær og blomster
Elsker morgener som dette; Solen inn vinduet og noe godt på skiven... Det gjør meg så glad!

 

ehh.... hva skal jeg skrive her da...Prøvde å lage frokostmuffins til lunsj, oppskriften er fra the humming bird bakery boka mi. Det var godt!


Hadde "pikknikk", uten mat, nede i møllebukten. Der var det en nydelig blomster eng der, som var som skapt for å fotogaferes, sååå senere kommer det noen bilder. Åhhh, det var så fint♥


ooooouipsii, BLÅ himmel... redigert! Ser dere elefanten?

Har du smakt jordbær i år, isåfall var de gode? Hva gjorde du i går?

28.04.2012 // 2 comments

Den tredje siste dagen i mai

Vi dro ikke til IKEA allikevel, jeg gjorde heller et ærend i byen. Nå har jeg akkurat spist middag, brucceta (skrives det sånn) og en god pastasalat. Har faktisk aldri smakt brucceta før, hvis noen ikke vet hva det er så er det brød med en slags salat oppå, NAM!

Åhh, det glemte jeg helt... jeg kom faktisk rett fra Titanic på Kino. Jeg har sett titanic før da.. men ikke i 3D, da. Det er jo egentlig en grine film, men jeg griner aldri av sånne ting... selv om jeg hørte flere hulk og snufsing i salen... ha, ha. Det ble litt kleint!

Synes om bildet? hva har du gjort i dag?

28.04.2012 // 1 comment

apes are apes


Fra dyreparkenn i berlin... hva synes du, hvilket bilde var finest?

28.04.2012 // 0 comments

Good mornings til dere!


Lagde dette antrekket på polyvore i går. I dag skal jeg ikke så mye spesielt; kansje ta meg en tur på IKEA, være med venner og kjøpe noen småting som trengs. Jeg ELSKER IKEA, det er bare så utrolig gøy å se på alt det kule og praktiske de har inne i butikken. I tilleg koster det ikke allverden♥ Forresten, det bilde jeg la ut av noen bein var en giraff... ikke en antilope eller en elefant, hi hi!

Hva synes du, noe du kunne gått i? Liker du IKEA?

27.04.2012 // 0 comments

before I die #226.04.2012 // 0 comments

before i die #1

25.04.2012 // 2 comments

innkøp: ballerina skofra H og m, hva synes du?

25.04.2012 // 4 comments

Med lang hals og tynne bein...Hvilket dyr er dette? Hva synes du om bildet?

23.04.2012 // 2 comments

Sjokolade- fondant cupcakes

TIL KAKEDEIGEN: 80 g usaltet, romtemperert smør - 280 g sukker - 200 g hvetemel - 40 gram kakaopulver - 1/4 ts salt - 1 ss bakepulver - 2 store egg - 2,4 dl helmelk -

TIL FYLLET OG TOPPINGEN: 400 g mørk sjokolade, finhakket - 4 dl kremfløte

Et eller to store 12- hulls mufffins brett
1. Forvarm ovnen til 190 grader, og sett papirformer i et mufffinsbrett

2. Bruk en elektriskhåndmikser eller en kjøkkenmaskin og bland smør, sukker, mel, kakaopulver, salt og bakepulver på lav hastighet til det får en sandaktigkonsistens uten store smørklumper.

3. Ha eggene i en mugge, tilsett melken og vaninljeessensen og rør sammen for hånd. Hell tre fjerdedeler over i de tørre ingridiensene mens du kjørere på lav hastighet til all væsken er blandet inn. Sørg for å få med rester langs kanten. Tilsett resten av melken og kjør på middels hastighet til blandingen er glatt og jevn.

4. Fordel røren i formene til de er to tredjedels fulle. Hvis det blir røre til overs, bruker de den til å fulle flere former i et annet brett. Stek cupcakene i ovnen i 18- 20 minutter, eller til de har hevet og har en svampaktig konsistens. La kakene hvile litt  før du har dem over på en rist for avkjøling og lager fyllet på toppen.5. Ha den finhakkede sjokoladen i en bolle. Hell fløten over i en kjele og varm den opp til kokepunktet. Hell den varme fløten over sjokoladen, rør om og la sjokoladen smelte. Rør til blandingen er glatt, dekk med plastfolie og avkjøl. Om sjokoladen har en litt flytenede konsistens kan du blande inn nødvendig med smør slik at den får en litt fyldigere konsistens.

6. Sett de avkjølte kakene på et brett, og bruk en skarp kniv til å lage en fordypning i hver kake -  cirka 2 cm i diameter og 3 cm lang - og sett til side. Bruk en teskje til å fylle hvert hulrom halvfullt med sjokoladeblandingen. Legg de utskårende bitene tibake, som et lokk, og kjær nødvendig slik at bitene passer. Topp cupcakene med resten av sjokolade kremen, bilde av hvordan vi pyntet våre her!

NB! Oppskriften er nesten ordrett fra Kakedager av the Hummingbird bakery. Nyyyyt med et dryss av herlig strøssel på toppen! 

 

 

22.04.2012 // 1 comment

Bokeh is...

Hva er bokeh? tenkte meg at det spørsmålet kom... jeg vet det nesten ikke selv. Men etter å ha søkt litt rundt kom jeg frem til en grei forklaring.  Bokeh er et ord som beskriver områder på et bilde som er ute av fokus. Altså små eller store omåder som er uklare på et bilde. Det er det samme som liten dybdeskarphet.

Hvordan får jeg slik effekt? Du kan bruke instillingene på kameraet, men det går fint ann å lage en enkel selv. Om du vil bruke innstillingene på kameraet må du helst ha et objektiv som har muligheten til et veldig lavt blender tall (f.1.4?). Da får du en "blurry" bakgrunn".

Ps. Det var egentlig meningen at dette innlegget skulle postes mye tidligere...Var det forståelig? Hva synes dere forresten om min nye font på overskriften?

22.04.2012 // 4 comments

Mat og duer

I går var jeg og et par venniner i byen... Det er alltid koselig!

21.04.2012 // 1 comment

Nytt design
Header og sånt kommer etter hvert...

Hva synes du? Hvilket design var finest?

20.04.2012 // 0 comments

BlogganbefalingBloggen skrives av en søt jente som heter Eirin Halland bloggen hennes heter enkelt og greit http://eirinhallands.blogg.no/. Hun er veldig dyktig bak kameraet og veldig flink til å blogge. Hun blogger flere ganger til dagen, derfor er det veldig gøy å følge bloggen♥ Hun er også utrolig flink med design og alt som har med bilderedigeringer å gjøre. Jeg har ikke fulgt denne bloggen vedig lenge, men jeg kommer til å fortsette!

Leser du denne bloggen?

 20.04.2012 // 1 comment

HelloKITTYBubbles

19.04.2012 // 3 comments

Nytt design?19.04.2012 // 1 comment

18042012

...

18.04.2012 // 3 comments

HUBBA BUBBA smoothie

 Hei! er det ikke en av mine søte lesere som er innom!

I går var jeg med Ines etter skolen, vi lagde en kjempe god smoothie(♥) Gjett hva den smakte?..... HUBBBA BUBBA! Det er helt sant(!), bare med en liten skje kjente du den herlige lukten(smaken) av HUBBA BUBBA... Vi brukte bare det vi fant i kjøleskapet og hev det oppi mikseren:

HUBBA BUBBA SMOOTHIE♥ 2-3 dl appelsinjuice, en håndfull frosne rips, en håndfull bjørnebær, en liten vaniljeyougurt(fra en firepakning) og..... en frossen banan. Miks det sammen og nyt med noen bær på toppen. Ps. Det er forresten godt å spise frosne bjørnebær og rips som har vært i fryseren, da blir det som drops... NAM!

16.04.2012 // 3 comments

Everything you imagine is real...

Prøvde sånn hjerte bokeh for noen dager siden. Tok litt tid før jeg forstod poenget... Hi hi. Hva synes du om bildet?

15.04.2012 // 2 comments

Sachsenhausen

For noen dager siden nevnte jeg at vi hadde besøkt en konsentrasjonsleir i Berlin. Leiren vi besøkte heter Sachsenhausen og var ikke en utrydningsleir men en arbeidsleir. Det som også var litt spesielt med denne leiren var at utdanningen for SS- vakter lå rett utenfor leiren. For de som jobbet for Hitler måtte ta en utdanning for å lære seg å bli så grusomme personer...Det de gjorde i denne leiren var å teste ut forskjellige utrydningsmetoder og å utnytte fangene. De benyttet også forferdelige forferdelige former for avstraffelse; for eksempel kunne de henge fangene etter armene fra en stokk helt til skuldrene kom ut av ledd. De fant også hvordan de mest mulig effektivt kunne benytte gass kammre. (Jeg går ut i fra at dere vet hva denne metoden går ut på?)De fant også ut hva hver enkelt fanges engergi behov var. Slik at de kunne gi de litt mindre energi enn de trengte per dag. På denne måten ble de lettere kvitt dem. En annen metode var å la fangene få teste ut sko for SS- vaktene. Da lot de fangene gå i times vis rundt og rundt leiren i forskjellig terreng. De utnyttet også fangene ved å la dem bygge hus for vaktene. Husene står nå rundt leiren og vanlige mennesker bor i de. Jeg skjønner egntlig ikke at de orker å bo i et hus som det har levd så grusomme mennesker i...

Bildet nedefor er av en slags "vekt".  Når vaktene kjedet seg valgte de ut en gruppe utsultede fanger som skulle slepe denne "vekten" frem og til bake på gressplenen. Hvis en av fangene falt sa vakten "Knus han!" og fangene knuste han...

Halvparten av huset nedenfor var et "sovehus". Gjett hvor mange fanger som sov i et sånn?.... 500! Resten av huset var fengsel. Tenk dere da! De er jo allerede i et fengsel og hvis de gjorde noe galt måtte de lide inne i en bitte liten celle.Jeg skjønner ikke at noen kan ha så lite fritid at de finner på å utrydde mennesker!

14.04.2012 // 1 comment

My day in four pictures-pannekaker - lekehytte - skolearbeid - avslapping-

14.04.2012 // 3 comments

Forret, hovedrett og dessert

I går lagde vi treretters middag til mamma siden hun hadde bursdag for en uke siden. (Det  var liksom gaven fra meg og Hanne). Vi fant nesten alle oppskriftene i Tara smak, utrolig innholdsrikt og bra blad! Menyen så slik ut:

Forret, frisk melon med spekeskinke

Hovedrett, mørt svinekjøtt med ananas salsa og coucoussalat

Dessert, skogsbær med hjemmelaget, varm karamellsaus


12.04.2012 // 1 comment

120412

I dag hadde jeg på meg en mint farget bukse, kjøpte den på Zara når vi var i Berlin. Har fått dilla på fargede bukser for tiden... Hva med dere?Slik ser vinduskarmen min ut for tiden, kaktuser og en blomst (eller skal jeg kalle det busk?). Pottene er forresten fra Ikea, synes de er så søte!Her er en av fire neglelakker jeg kjøpte i Berlin, dette er favoritten. Den ligner utrolig mye på en Deborah lippman neglelakk, og det er noe av det jeg lik ved den!

Hva synes du om bildene?

10.04.2012 // 3 comments

Purple flowers
Hva synes du?

09.04.2012 // 1 comment

En søndag i april gikk til......sying av en sløyfe etter denne oppskriften......piknik ved mosvannet med gode venner......kos med nabokatten og avslapping på trampissen... (hørtes ut som jeg nesten ikke gjorde noen ting i går...)

♥Nesten to hele dager igjen av ferien♥

08.04.2012 // 4 comments

Med oransje hår og sol

Slik ble resultatet av strikkedukken, hva synes dere?

07.04.2012 // 7 comments

Sjokolade fylte cupcakes 

Lagde sjokolade- fondant cupcakes i går. De er fylt med HERLIG- MYK- MEKTIG sjokolade (klarte jeg å friste dere?) ,åhh som jeg gleder meg til lunsj tider i dag. Da skal vi møte noen venner, gå tur og lete etter påskeegg. Koselig! Vi skal også smake på cupcakene... Forresten; har dere lyst på oppskriften?

Hva er dine planer for i dag? "Feirer" dere påskeaften på noe vis?

06.04.2012 // 2 comments

This is what we did in Berlin

Jeg har ikke fått tid til å fortelle dette til dere tidligere, men de siste dagene har vi vært Berlin. Det var en herlig by som har mye å by på; Shooping, historie, bygninger, mat og flere attraksjoner. Her er hva vi gjorde:

... besøkte Berlin muren......spist masse godt mat, blant annet italiensk......tatt undergrunnen ca. 1000 ganger...

...vært i Europas største Zoo...

...besøkt konsentrasjonsleir......besøkt Brandenburger Tor og Seierssøylen......besøkt minnesmerket over alle jødene som ble drept......slappet av på Starbucks......besøkt et akvarium (aqua domen)...

Hvor har du vært i påsken og hva har du gjort? Ps. Designet er endret igjen fordi jeg synes det forrige ble for rotete. Kommer snart ny header.

 

IRENE MIDTTUN
Irene, 18 år fra Stavanger, elsker å reise og fotografere. Dette er min foto dagbok.
Follow on Bloglovin
CATEGORIES
ARCHIVE
designet er laget av renate.
hits