31.10.2013 // 1 comment

Happy Haloween


I dag er det Haloween! ♥ Jeg har gått nesten hvert år, haha, blir ikke for gammel til det. Nå skal jeg snart opp til en vennine og gjøre meg klar til en koselig kveld. Skal du gjøre noe spesielt i kveld?

29.10.2013 // 2 comments

Søndags middag
På søndag spiste jeg middag på Sola Strand hotel med mormor, morfar og familien, veldig koselig♥ Stor buffet med masse god mat, naam! Når jeg så stranden kjente jeg at jeg savnet de herlige dagene på stranden i sommer♥ I morgen har jeg engelsk presentasjon også har jeg fransk prøve senere i uken, så resten av kvelden skal gå til litt pugging og øving. Hva synes du om bildene?

28.10.2013 // 3 comments

Barcelona guide #2


Steder å spise

 Set de born: Her måå dere spise! Vi spiste her to kvelder♥ Jeg ble helt forelsket i den sinnsykt koselige stemningen, atmosfæren og folkene♥ Her har de en klassisk tapas meny med foreksempel poteter og og chorizo pølse. Veldig god mat! Til dessert må dere spise sjokolade fondanten, syykt god. Her må dere være ute i god tid for å få plass. (C/ Esparteria, 7, 08003 Barcelona) De har også en annen restaurant som heter Set De Gotic, her spiste vi ikke. Isåfall har dere adressen til Set De Gotic her: Calle montsió 5, 08002 Barcelona.

 

 

La foixarda: Tar du sykkelturen opp til Montjuic er dette en fin plass å spise lunsj på. Den ligger rett ved en ridebane, så er du heldig vil du se noen hester. Menyene står på spansk så vi hadde litt problemer med å skjønne hva de ulike rettene var. Heldigvis var det en som kunne engelsk. Dette er ikke en typisk turistplass så prisene er helt annerledes enn i byen. God, rimelig, spansk mat og koselige folk, anbefales! (Montanyans, 1, 08038)

 

 

Los Caracoles: Absolutt verdt å besøke. Du kommer inn til en liten bar, forsetter gjennom kjøkkenet og inn til dekkte bord. Blir du lei av tapas er dette en fin plass å spise på. Super god mat og god atmosfære. Veldig populært så ikke kom for sent, da vil du ende opp med å stå i kø. (Calle de los Escudellers, 14, 08002)

 

 

 Sagardi: God mat til både lunsj og middag. Veldig stilig konsept, hvor du velger små brødskiver med foreksempel chorizo pølse, kjøttpålegg eller fisk. Alle brødskivene har en pinne stikket i. Når du er ferdig å spise teller du opp pinnene og betaler per pinne. (Carrer de l'Argenteria, 62, 08003 Barcelona) Bildet er forresten ikke fra akkurat denne restauranten men en lignende.

 Ciudad Condal: Har du lyst på god, rimelig tapas må du gå hit! Her må dere være ute i god tid for å få plass. (Rambla de Catalunya, 18)

 Shopping

De butikkene jeg likte best var zara, brandy melville, mango og h og m. Las ramblas er jo hovedgaten i Barcelona, jeg vil ikke anbefale å shoppe her, her er det nesten bare dyre butikker.

Jeg vil heller anbefale denne gaten: Avinguda de portal de l'angel. Her har de blant annet to store zara butikker, h og m, pull and bear og mango. Hvis du vil på Brandy Melville ligger det her Paseo de Gracia 21. De har også hollister i Barcelona, vi dro ikke her siden det er  et stykke fra byen, her har du adressen: Centro Comercial La Maquinista, Calle Potosí, s/n, 08030 Barcelona. Primark ligger blant annet på et kjøpesenter som heter Diagonal Mar, her ligger også nike.

Vintage

Liker du vintage vil jeg anbefale retro city (Carrer dels Tallers, 51, 08001 Barcelona) og Flamingos Vintage (Carrer de Ferlandina, 20). Flamingos vintage går på vekt, du veier det du vil kjøpe og betaler per kilo. Hvis du er på jakt etter levis skjorts og jakker er det stort utvalg på begge butikkene.   

27.10.2013 // 4 comments

Barcelona guide #1

Steder å bo

Vi bodde i leilighet i gamle byen el born. Veldig fint område som lå sentralt til både sentrum og stranden. Vi leide leiligheten hos http://insidebarcelona.com/, de har kontor bare fem minutter fra leiligheten. Det var veldig praktisk hvis vi foreksempel trengte tips til spise steder og andre ting. Det var egentlig ganske greit med leilighet i forhold til hotell fordi da spiste vi frokost i leiligheten, det er flere mat butikker bare noen få minutter fra leiligheten. Lelighetene har veldig god standard såå det er absolutt noe jeg vil anbefale videre! Jeg tok ikke særlig mange bilder av leiligheten, det finner dere på nettsiden deres.

Ting å gjøre

Sykling

Vi syklet en del når vi var i Barcelona, både på elektrisk og vanlig sykkel. Den ene dagen leide vi vanlige sykler, det finnes flere firmaer i Barcelona som leier ut sykler meen vi leide sykler fra "un menys bicicletes". Kontoret ligger rett ved Inside Barcelona sine kontorer, her er adressen C/ Esparteria, 3, 08003 Barcelona. Vi fikk låne kart og fikk vite hvor vi ikke kunne sykle. Det var egne sykkel felt nesten hele veien, i veldig travle gater måtte vi gå av sykkelen.

Vi syklet først langs kysten, helt bort til Diagonal Mar. Dette er et kjøpesenter hvor de blant annet har nike, primark og starbucks. Etterpå syklet vi videre til Sagrada familia, på veien bort måtte vi sykle en del på veien med bilene. hhaha, skummelt! Her tok vi egentlig bare bilder før vi syklet tilbake og leverte syklene.En annen dag leide vi elektriske sykler, vi leide sykler fra Barcelona battery bikes ( C/ Sant Felip Neri, 1, 08002 Barcelona). Da syklet vi opp til Mont Montjuic som er en høyde, derfor var det veldig nyttig med elektriske sykler. Hahah, det var suuper herlig å nesten slippe å bruke krefter opp bakkene♥ På toppen er det en nyydelig utsikt over byen. (bilder over) Ved enden av Montjuic ligger også Font Màgica, det er en veldig kjent fontene. Der er det et fantastisk lysshow om kvelden. Desverre er det ikke hver kveld såå vi fikk ikke med oss det.


Tibidabo

Absolutt noe som er verdt å få med seg, her får du helt fantastisk utsikt over hele byen! Trikkturen opp til toppen er en opplevelse i seg selv! På vei opp ser man mange fiine hus i fjellsiden. Når man er kommet opp til ende stasjonen forsetter man på en taubane gjennom skogen. På toppen er det et tivoli og en gammel kirke. Det er ikke så mange muligheter for å kjøpe mat på toppen, vi kjøpte med oss noen baguetter og spiste der oppe.
Boqueria market

Her måå du dra, veldigveldig fiint mat marked som ligger i midten av La rambla gaten. Frukt, juice og krydder i alle farger. Dette er et fint sted å spise lunsj på.
 Parker

Parc Güell: Dette må dere få med dere, vi gikk hit når vi hadde kommet ned fra Tibidabo. Det er en veldig fin park som ble designet av Antoni Gaudi. Hvis du vil ha utsikt over hele byen må du huske å gå heelt opp til korset. Her er det fint å ta med seg lunsj og sette seg på en av benkene. I parken er det masse fine bygninger, skulpturer og mosaik.

Parc de la Ciutadella: Hvis du vil komme litt vekk fra de travle gatene er dette en fiin plass og slappe av. Her finnes det en fotene og en fin dyrepark. Fontenen er verdt å få med seg, vi var ikke i dyreparken, meen sikkert en fin opplevelse det også. Her kan man også ta seg en rotur i en liten innsjø, det gjorde Hanne og jeg. Veldig avslappende og herlig i varmen♥ Pass godt på tingene deres, vi ble advart mot lomme tyver av de lokale!

Strand

Det er også en veldig fin strand i Barcelona, et must å besøke den. Den er finere jo lengre bort fra byen du kommer, vi syklet bare langs såå jeg har ikke så veldig mye å komme med her.Kirker

Sagrada la familia: Er du i Barcelona må du se denne kirken, du kan ikke dra herfra uten å ha tatt et bilde foran den, haha. Vi så bare kirken fra utsiden, meen sikkert suuper fin inni.

Santa Maria del Mar: Hvis du ikke vil bruke tid (og penger) på å gå inn i Sagrada la familia er Santa Maria del Mar et godt alternantiv. Dette er en super fin kirke, og det er helt gratis å gå inn.

DEL TO KOMMER I MORGEN, SHOPPING OG SPISESTEDER♥

25.10.2013 // 6 comments

Barcelona day four
Haha, jeg føler jeg spammer dere med bilder med Barcelona, håper det er greit♥ Dette er da bilder fra dag nummer fire, da leide vi sykler. Vi syklet langs stranden og så på la sagrada familia♥ I dag har vi hatt løpetest på skolen, jeg har grudd meg i hele dag, endelig er det over♥ Det var såå herlig å ta på seg kose klær og slappe av etter på♥ Good helg alle sammen! Hva synes du om bildene?

24.10.2013 // 9 comments

Parc de la Ciutadella

Åååå, jeg savner varmen♥ Over ser dere noen bilder jeg tok i en av parkene vi var i. Jeg jobber forresten med Barcelona guiden, den kommer til helgen♥ Hva synes du om bildene?

23.10.2013 // 5 comments

Colorful leaves
Her er noen bilder jeg tok i helgen♥ Resten av kvelden skal gå til lekser og en joggetur. Vi skal nemlig ha en løpetest på skolen på fredag. Jeg tenkte også å begynne på Barcelona guiden siden det var flere som var ivrige på det. Hva er dine planer for helgen? Hva synes du om bildene?

21.10.2013 // 5 comments

Innkjøp Barcelona
Her ser dere det jeg kjøpte i Barcelona, et par luer, en bukse, strikk og bomulls gensere og levis jakke♥ Hvis dere lurer på hvor jeg har kjøpt noen av tingene må dere bare spørre♥ Forresten er dere interessert i en Barcelona guide? Hva synes du om innkjøpene?

20.10.2013 // 6 comments

Warm breeze


Pcen min krasjet for noen dager siden, såå nå må jeg laste inn alle programmer på nytt. Jeg har ikke fått lastet ned redigerings program enda såå jeg får ikke redigert noen nye bilder før om noen dager. I mellom tiden får jeg heller vise litt mere fra høstferien. Her er forresten et som er tatt i Barcelona, hva synes du? Har du hatt en fin helg?

17.10.2013 // 6 comments

Boqueria market


Dette var noe av det kjekkest vi gjorde i Barcelona↑ Matmarked, det var helt sykt mye frukt i alle farger, smoothies, juice og krydder. Jeg kjøpte juice, suuper god♥ Hvis du skal til Barcelona måå dere dra hit! Hva synes du om bildene? 

16.10.2013 // 2 comments

Chocolate fondant


Jeg har ikke fått tid til å redigere noen flere bilder fra Barcelona, i mellom tiden får dere se en av de nyydelige dessertene jeg hadde i Barcelona. Det er sjokolade fondant, ååå, det var så sinnsykt godt! Nå drar jeg snart ut for å jogge♥ Ser det godt ut? Har du mye skole arbeid for tiden?

14.10.2013 // 5 comments

Welcome AutumnNoen bilder fra helgen min, som dere ser har høsten kommet♥ Jeg har blant annet gått tur og hatt piknikk i det fine været. Nå har skolen startet igjen og det er mye jobbing mot prøver og sånt frem mot jul. Skulle gjerne hatt noen uker til med ferie♥♥ Nå drar jeg forresten på ballet, hva synes du om bildene?

13.10.2013 // 2 comments

Parc GüellHer kommer enda flere bilder fra Barcelona. Dette er egentlig forsettelsen på forrige innlegg, etter vi hadde kommet ned fra Tibidabo dro vi nemlig videre til Gaudi Parken, det var veldig fiiint♥ Som dere ser på bildene over får man en fiin utsikt over hele byen. Nå har jeg forresten vært en fiint tur til en topp i nærheten sammen med noen venner av familien, nå skal jeg være med noen venner, ha en forsatt fin dag! Hva synes du om bildene? Hva har du gjort i dag?

12.10.2013 // 5 comments

TibidaboDen første dagen i Barcelona dro vi til en fjelltopp som heter Tibidabo, heheh fancyy navn. Først tok vi trikken som dere ser på bildene over.

Da kom vi opp hit↑


Så forsatte vi videre opp med en bane, lignende fløi banen i Bergen.

Da vi endelig kom opp til toppen ble vi belønnet med denne nyydelige utsikten over byen♥


På toppen var det også et gammelt tivoli og en kirke♥Vi tok en del bilder og spiste lunsj før vi dro ned igjen og forsatte til Gaudi Parken, det kommer bilder derfra også. Hva synes du om bildene?

11.10.2013 // 3 comments

Grey maxi skirt
Topp fra brandy melville og skjørt fra gina tricot♥

Da er jeg hjemme igjen fra Barcelona, jeg har mange bilder å vise dere, såå stay tuuned, heh♥ I dag har jeg vært med noen venner, det var suuper koselig. Nå er det blitt ordentlig høst ute, masse fine farger på trærne, fiint! Forresten; Vil dere se innkjøpene fra Barcelona? Hva synes du om antrekket? Good helg alle sammen!

07.10.2013 // 2 comments

Set de born


Nå er jeg i Barcelona, vi kom frem sent på lørdag. Da dro vi å spiste på den suuper koselige restauranten på bildene over♥ I går dro vi blant annet opp på et utsiktspunkt og til Parc güell, det kommer bilder. I dag er planen å dra på et marked, litt shopping og litt strand♥ Har du vært i Barcelona? Hva synes du om bildene?

04.10.2013 // 3 comments

Barcelona nexxt


Jeg stikker bare innom for å si at jeg drar til Barcelona i morgen, har aldri vært i Spania før såå dette blir spennende! Good høstferie alle sammen! ♥ Hva skal du i ferien/ hva gjorde du i ferien?

03.10.2013 // 5 comments

De siste dagene


Her har jeg tilbringet de siste dagene, for et rot, heh. Jeg har jobbet med innlevering i naturfag, nå er jeg endelig snart ferdig. Snartsnart ferie, åå, det skal bli såå herlig. Jeg drar til Barcelona, det skal bli fantastisk å skjenne litt på varmen♥ Når har du høstferie? Har du mye skolearbeid for tiden?

01.10.2013 // 8 comments

Hello October, goodbye September
Fem bra hendelser?
1. Jeg har kjøpt Daniel Wellington klokke♥♥
2. Solastranden.
3. Fine farger på trærne  
2. Fiiine solnedganger♥
5. Jeg har lagd bildevegg på rommet.

Beste film?
Jeg var på kino i helgen å så Ragnarok. Den var ganske bra!

Hva musikk har du hørt mest på?
hmmm... Ed Sheeran♥♥

Hva har du sett på?
True blood♥

Hvilken klær har du brukt mest?
Svart dr. denim bukse (elskelskelsk), strikkegenser og et stort skjerf.


Hvor har du reist?
Stranddalen.

Hva har du lært?

At høsten ikke er så verst allikevel, hihih♥

Ditt beste kjøp?
Daniel welligton klokken og en herlig cardigan på salg♥

 

Din tur. Fortell gjerne litt om din måned. Om du har blogg, bruk gjerne den samme listen.

Listen fant jeg hos Johanne. Hvordan har din måned vært?

IRENE MIDTTUN
Irene, 18 år fra Stavanger, elsker å reise og fotografere. Dette er min foto dagbok.
Follow on Bloglovin
CATEGORIES
ARCHIVE
designet er laget av renate.
hits