25.01.2015 // 4 comments

Min oldemors sitronkake

Dette trenger du for å lage fantastisk god sitron kake↓

Kakedeigen: 250 gram smør/melange - 250 gram sukker - 250 gram hvetemel - 2 ts bakepulver - Skrell av 1 sitron, finrevet - 4 egg

Glasur: Saft av 1 sitron - 125 gram sukker

Romtemperert smør og sukker røres hvitt. Eggene røres inn, et om gangen. Mel, bakepulver og finrevet skrell av sitron røres inn. Kaken stekes i rund form ca. 30- 35 min på 170- 180 grader. Sitron saft og sukker røres i en mikser og helles over kaken.

Nytes med noen friske sitroner og en kopp med te♥ Jeg har fått oppskriften av farfar, han har fått den av sin mor, det vil si min oldemor. Veldig gøy at jeg lager akkurat den samme kaken som min oldemor gjorde for mangemange år siden♥ Hvordan har helgen deres vært?

12.08.2014 // 11 comments

Mango shake

2014-07-25 08.08.03 22014-07-25 08.08.19 1

Da vi var i Østen smakte jeg mange forskjellige frukt juicer og shakes. Min favoritt ble Mango, så da måtte jeg selvfølgelig prøve å lage mango shake da jeg kom hjem♥ Over ser dere resultatet. Oppskriften er super enkel↓

Dette trenger du for fire glass med mango shake↓

2 modne mangoer - 2 dl melk - 2 ts sukker

Vask og skjær mangoene i små biter. Tilsett melken og sukkeret, blend sammen. Jeg satt den litt i kjøleskapet med et par isbiter slik at den ble ekstra kald. Denne drikken er perfekt på en varm sommerdag, og absolutt å anbefale!

21.02.2014 // 1 comment

Pancake recipe
Dette trenger du for å lage ca 8-10 pannekaker↓

♥ 1-2 bananer ♥ 2 egg ♥ 4 ss mel ♥ 2 ts bakepulver ♥ 4 ss yogurt (jeg brukte vanilje)

Bland ingrediensene sammen og stek i en panne med smør. Spis dem sammen med bær, yoghurt og et lite dryss med melis, de smaker helt fantastisk♥♥ Jeg har forresten tatt utgangaspunkt i Maren sin oppskrift. Har du prøvd Maren sin oppskrift på pannekaker noen gang?

15.11.2013 // 6 comments

Hjemmelaget pitabrød


Dette trenger du for å lage 8 pitabrød↓

♥ 25g gjær ♥  2dl lunket vann ♥  1ss olje ♥ 1/2 ts salt ♥ ca. 5 dl hvetemel ♥

Del opp gjæren i en bakebolle, hell over lunket vann og rør ut gjæren. Tilsett olje og salt. Tilsett hvetemelet og elt deigen til den slipper bollen. Dekk bakebollen med plast og la deigen heve. Trill deigen til en pølse og del den i åtte like store deler. Trill glatte boller. Dekk med plast og la dem hvile noen minutter. Trykk bollene flate og kjevle dem ut slik at de blir så store som en asjett.

Stekes på 250 grader i 8-10 minutter med en gang de er utformet. Under stekingen blåser de seg opp slik at det blir et hulrom inni. Avkjøl på rist. Vi fyllte de med advokado, rømme, salat og hjemmelagde kjøttboller, yummy♥♥ Har du smakt hjemmelaget pitabrød noen gang?

27.09.2013 // 10 comments

Smoothie og såntsmoothie + kiwi♥♥

Dette spiste jeg etter skolen for noen dager siden, yummy! Nå er det endelig heelg!! HERLIIG♥♥ Good helg alle sammen!

15.09.2013 // 6 comments

Three ingredients
Bringebær + vanilje yougurt + musli = yummy♥

Nå er jeg hjemme fra turen som jeg nevte i sist innlegg. Det var egentlig en veldig fin tur, da vi kom opp på hytten fikk vi suuper god mat♥ I morgen begynner en ny uke, og til helgen skal vi på klassetur, gleeder meg. Ser det godt ut? Har du hatt en fin helg?

08.08.2013 // 6 comments

Frappuccino


På tirsdag lagde jeg frappe for første gang! Jeg tok utgangspunkt i denne oppskriften.

 Det du trenger for å lage tre glass med suuper god frappe er↓

1 1/2 glass lettmelk/helmelk ♥ 2 kopper med isbiter ♥ 3 kuler vanilje is ♥ en stor dæsj med sjokolade saus ♥ krem

Hell alle ingrediensene i en blender. Ta sjokoladesausen oppi til slutt. Smak til og hell frappuccinoen opp i glassene. Topp med krem og sjokolade saus♥ Har du lagd frappe før?

12.05.2013 // 6 comments

Oppskrift på sommer følelse


Step en. Fyll en skål med friske bær.

Step to. Hell vaniljesaus over.

Step tre. nyyyt. Spis sakte slik at smaken av sommer setter seg ordentlig i kroppen♥
Har du sommerfølelse? Hva synes du?

23.04.2013 // 6 comments

Pancake recipe


- 4 egg - 160g mel - 2ts bake pulver - 4 dl melk - smør eller olje (til stekingen) -
Knus eggene og tilsett alle ingridiensene. Visp alt sammen til en glatt røre, la den "hvile" i 30 min. Stek dem til de er gyldne, nyt med frukt♥ Det ble 10 små pannekaker, yummy! Dette er Maren sin oppskrift, jeg har firedoblet den. (LINK) Skjønner ikke helt hvordan hun klarte å få 6 pannekaker, haha♥

14.04.2013 // 4 comments

today's lunch


I dag prøvde jeg Maren sin oppskrift på pannekaker, heeer! Jeg tredoblet oppskriften, da fikk jeg 8 pannekaker. Anbefales virkelig! Dette blir en hektisk uke, resten av kvelden går til å øve til Fransk prøven i morgen. Har du laget Maren sine pannekaker noen gang? Hva er dine planer denne uken?

09.04.2013 // 8 comments

after school foodDette lagde jeg etter skolen i går, vanilje youghurt+ bringebær + musli♥ Anbefales! Det har vært litt fravær fra bloggen i det siste det er fordi jeg har hatt altfor mye å gjøre på skolen. Gleder meg til denne perioden er over *sukk* hihih♥ Dere har forresten vært superduper flinke til å kommentere i det siste, forsett slik! Hva synens du? Har du lagd noe lignende før?

01.04.2013 // 2 comments

010413


I dag er det jo første april, men jeg har ikke tenkt å lure dere altså. eheh. Noen som har blitt lurt i dag?

Til denne↑ smoothien trenger du tre ingridienser. (ca. til to personer) 1-2 pakker bær blanding fra coop, så heller jeg oppi eple juice til konsistensen blir bra og til slutt en banan. Hvis vi ikke har juice pleier jeg å bruke melk, det virker supert det også! nyyyt med bær på toppen♥ Liker du smoothie? Hva slags smoothie liker du?

24.02.2013 // 5 comments

den lille sorteDet du trenger for å lage "den lille sorte" er↓

♥ 100 g smør ♥ 100 g kokesjokolade ♥ 3 egg ♥ 150 g sukker ♥ 50 g hvetemel ♥

Smelt smøret og kokesjokoladen. Rør blandingen og avkjøl. Pisk sammen egg og sukker. Tilsett sjokolade smøret og hvetemel, rør sammen til en glatt deig. Ha deigen i en liten, rund kakeform (20 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken ved 160 grader i 30 min (jeg pleier å steke den i 20 min, hehe♥). Kaken skal ikke være helt gjennomstekt i midten♥ Nyyyt med is og bær!

07.11.2012 // 4 comments

Chocolate chip cookie dough muffins og noen gule bladerDet var noen som lurte på hvilken opppskrift jeg brukte til chocolate chip cookie dough muffinsene (laaangt ord) jeg lagde i helgen. Oppskriften finner du heeeeer. I dag skal jeg på fotokurs, tror vi skal gå en tur ut og ta bilder, kjeeekt. Jeg har ikke så mange nye bilder å vise dere nå for tiden. Hva synes du?

13.08.2012 // 7 comments

havrepannekakerRøren (Nok til ca. 5 små pannekaker)

♥ 4 dl havregryn ♥ 2 ss sukker ♥ 2 egg ♥

Slik gjør du

Hell havregrynen oppi en bolle og tilsett sukkeret. Bland godt, og ta eggene oppi. Rør alt sammen til en ganske tørr røre. Stek pannekakene på svak varme, tre minutter på hver side. Nyt med blåbær og et dryss av melis! Dette er et utrolig lettvint mellommåltid som anbefales sterkt! Jeg fant oppskriften her! Smakt havrepannekaker før?

08.06.2012 // 4 comments

Keep Calm and Have a Cupcake


"Modellen" på bildet er Hanne ← link! Fornøyd nå?

Bestevennen min Ellen hadde bursdag i dag♥ Vi måtte finne på noe koselig, sååå vi lagde cupcakes. De er faktisk både gluten og nesten laktose frie, hi hi. Flike kokker... neida, vi har ikke lagd deigen fra bunnen av! Det hadde blitt vanskelig... det er en pakke med gluten og laktosefrie brownies. Frostingen har vi lagd heeelt selv!  Den er forresten lagd av smør, melis og smeltet sjokolade, NAM! Poster ønskene deres i morgen, sååå har dere kommet på noen flere?? ← link!

31.05.2012 // 2 comments

Erstatning


.........= Bløøøøøtkake

På hytta har vi ikke så god tilgang til redskaper og sånn for å lage kaker, så vi lagde heller en goood erstatning... men ganske klissete da... NAM, ANBEFALES♥ Endelig ferdig med matte tentamen, tror det gikk bra... smakt dette før?

23.04.2012 // 2 comments

Sjokolade- fondant cupcakes

TIL KAKEDEIGEN: 80 g usaltet, romtemperert smør - 280 g sukker - 200 g hvetemel - 40 gram kakaopulver - 1/4 ts salt - 1 ss bakepulver - 2 store egg - 2,4 dl helmelk -

TIL FYLLET OG TOPPINGEN: 400 g mørk sjokolade, finhakket - 4 dl kremfløte

Et eller to store 12- hulls mufffins brett
1. Forvarm ovnen til 190 grader, og sett papirformer i et mufffinsbrett

2. Bruk en elektriskhåndmikser eller en kjøkkenmaskin og bland smør, sukker, mel, kakaopulver, salt og bakepulver på lav hastighet til det får en sandaktigkonsistens uten store smørklumper.

3. Ha eggene i en mugge, tilsett melken og vaninljeessensen og rør sammen for hånd. Hell tre fjerdedeler over i de tørre ingridiensene mens du kjørere på lav hastighet til all væsken er blandet inn. Sørg for å få med rester langs kanten. Tilsett resten av melken og kjør på middels hastighet til blandingen er glatt og jevn.

4. Fordel røren i formene til de er to tredjedels fulle. Hvis det blir røre til overs, bruker de den til å fulle flere former i et annet brett. Stek cupcakene i ovnen i 18- 20 minutter, eller til de har hevet og har en svampaktig konsistens. La kakene hvile litt  før du har dem over på en rist for avkjøling og lager fyllet på toppen.5. Ha den finhakkede sjokoladen i en bolle. Hell fløten over i en kjele og varm den opp til kokepunktet. Hell den varme fløten over sjokoladen, rør om og la sjokoladen smelte. Rør til blandingen er glatt, dekk med plastfolie og avkjøl. Om sjokoladen har en litt flytenede konsistens kan du blande inn nødvendig med smør slik at den får en litt fyldigere konsistens.

6. Sett de avkjølte kakene på et brett, og bruk en skarp kniv til å lage en fordypning i hver kake -  cirka 2 cm i diameter og 3 cm lang - og sett til side. Bruk en teskje til å fylle hvert hulrom halvfullt med sjokoladeblandingen. Legg de utskårende bitene tibake, som et lokk, og kjær nødvendig slik at bitene passer. Topp cupcakene med resten av sjokolade kremen, bilde av hvordan vi pyntet våre her!

NB! Oppskriften er nesten ordrett fra Kakedager av the Hummingbird bakery. Nyyyyt med et dryss av herlig strøssel på toppen! 

 

 

18.04.2012 // 3 comments

HUBBA BUBBA smoothie

 Hei! er det ikke en av mine søte lesere som er innom!

I går var jeg med Ines etter skolen, vi lagde en kjempe god smoothie(♥) Gjett hva den smakte?..... HUBBBA BUBBA! Det er helt sant(!), bare med en liten skje kjente du den herlige lukten(smaken) av HUBBA BUBBA... Vi brukte bare det vi fant i kjøleskapet og hev det oppi mikseren:

HUBBA BUBBA SMOOTHIE♥ 2-3 dl appelsinjuice, en håndfull frosne rips, en håndfull bjørnebær, en liten vaniljeyougurt(fra en firepakning) og..... en frossen banan. Miks det sammen og nyt med noen bær på toppen. Ps. Det er forresten godt å spise frosne bjørnebær og rips som har vært i fryseren, da blir det som drops... NAM!

07.04.2012 // 7 comments

Sjokolade fylte cupcakes 

Lagde sjokolade- fondant cupcakes i går. De er fylt med HERLIG- MYK- MEKTIG sjokolade (klarte jeg å friste dere?) ,åhh som jeg gleder meg til lunsj tider i dag. Da skal vi møte noen venner, gå tur og lete etter påskeegg. Koselig! Vi skal også smake på cupcakene... Forresten; har dere lyst på oppskriften?

Hva er dine planer for i dag? "Feirer" dere påskeaften på noe vis?

03.02.2012 // 1 comment

Cup cake two

Du trenger til røren: 4 egg - 225 margarin, romtemperert  - 190g sukker - 3 ts bakpulver  - 1ts vaniljeekstrakt  - 200g hvetemel, siktet - 200g nonstop - Du trenger til frostingen: 150g margarin, romtemperert - 6ss melk - 200g mørk sjokolade, smeltet deretter avkjølt - 200g Nonstop - 450g melis, siktet -

Vi brukte ikke vanilje ekstrakt eller nonstop i røren (og i frostingen) så disse ingrediensene er ikke nødvendige.

//weheartit

Slik gjør du

♥ Forvarm ovnen til 175 grader

♥ Sett 18 cup cakes former på to muffinsbrett

♥ Visp egg og sukker luftig. Tilsett hvetemel, bakepulver, margarin og vaniljeeksakt. Bland godt med en mikser i et par minutter. Ha i knuste nonstop.

♥ Fyll cupcake formene en tredjedels fulle

♥ Stek cupcakene midt i ovnen i ca. 20 minutter

♥ Ta dem ut av ovnen og av kjøl dem i muffinsbrettene i ca. 5 minutter. Legg cupcakene på rist og la dem bli helt avkjølt.

//weheartit

Frostingen

♥ Smelt sjokoladen under omrøring i en liten kjele på svak varme.

♥ Avkjøl sjokoladen og visp inn ,margarin og melk vekselsvis med siktet melis

♥ Visp til frostingen får en fløyelses myk konsistens

Nå er det bare å ha frostingen i en sprøyte pose. Begynn innerst og før straks posen  mot ytterkanten ov cupcaken.  Du kan også begynne ytterst, da vil du få en litt annderledes effekt.

Oppskriften er fra Ingrid Hancock Bjerknesss bok; Cupcakes, lag dem selv!

 

14.10.2011 // 2 comments

Oppskrift: cupcake

Ingridienser

♥150 gram usaltet smør, romtemperert

♥150 gram fint mel

♥150 gram sukker

♥1 ts bakepulver

♥3 egg, vispet sammen

♥1/2 ts vaniljesukker

Glasur

♥225 gram siktet melis

♥2-3 ss kokende vann

♥Konditorfarge

♥Spiselig kakepynt

Utstyr

♥2 muffinsbrett med 12 hull

♥20 papirformer

♥2 blandeboller

♥tresleiv

♥2 skjeer rist

♥kniv

♥3 Små blandeboller

Slik gjør du

1. Forvarm stekeovnen til 180grader, sett klar papirformene.

2. Ha smør, sukker, mel, bakepulver, egg og vaniljesukker i en bolle og rør med tresleiven til blandingen er lys  og   kremaktig.

3. Fordel deigen i papirformene, stek dem i 15 minutt til de er gyldne. La dem avkjøles i 5 minutt.

4. Lag melis med konditorfarge i. Smør melisen utover cupcakene slik at det blir en gjevn over flate


//weheartit

 

30.09.2011 // 2 comments

Oppskrift: amerikanske pannekaker

Etter skolen i dag har jeg og fire veninner lagd amerikanske pannekaker. Vi spiste dem ute i det helt utrolige været. Det er serriøst, 21, 1 grader (i sola) ute.For å lage amerikanske pannekaker trenger du:

50g smør, 5dl hvetemel, 4 egg, 5 dl melk, 4 ss sukker, 2 ts bakepulver, 1/2 ts salt

Slik gjør du det:

Smelt smøret, og visp eggene og melken godt sammen. Bland hvetemel, sukker, bakepulver og salt i en bolle og hell så i vesken. Visp sammen til en tykk røre. La gjerne røren stå en halvtime, før du begynner å steke pannekakene. husk at pannekakene skal være runde og små, så du trenger ikke så mye røre på hver. De vil svelle i pannen, og du kan snu pannekakene når det begynne rå bli bobler på toppen.

Ps: Vi brukte to timer, men vi slappet av og stresseet ikke...

18.09.2011 // 1 comment

Oppskrift: Plomme syltetøy

I går fikk jeg mail fra Gosen skole om at plommene var modne og at det bare var å komme til skolegården og plukke. Dette gjorde selvfølgelig vi... Det var mange plommetrær, men problemet var at alle plommene vokste høyt oppe. Men ved at jeg satt på skuldrene til Ellen og litt klatring fikk vi til slutt en pose nesten helt full.Etter på dro vi hjem til Ellen og kokte syltetøy av det vi hadde. Her er oppskriften hvis noen lurer på hvordan det skal gjøres:

Plomme syltetøy

Du trenger: 1/2 dl vann, 1dl sukker og en nesten full brødpose med plommer.

Tilbredning: Fyll en gryte med vann, sukker og plommer. Sett platen på ganske lav varme. Du trenger ikke ta ut steinene før de legges opp i gryten. Plommene vil automatisk reske seg selv når de koker. Det vil si at dere må fiske ut steinene med skje etter hvert som de løsnes fra plommen. Dette skal koke i 20- 30  minutter når det er ferdig skal du la det avkjøles i 10- 15 minutter.

Ble litt mange oppskrifter nå, men det får dere tåle...17.09.2011 // 1 comment

Oppskrift: Pannekaker med fyll

Antall porsjoner: 3-4

Ingredienser:
3 dl hvetemel, 1/2 ts salt, 5 dl melk, 4 egg, smør, purreløk, skinke, ost.

Tilberedning:
Bland mel og salt. Spe med melk, pass på at det ikke blir klumper.. Visp inn egg, og la røren hvile i en halvtime. Stekes i smør i støpejernspanne. Når du har stekt ut røren skal pannekakene fylles med opphakket purreløk og skinke. Da ruller du bare pannekakenen sammen med fyllet inni. Før de settes inn i ovnen kan du strø litt raspet ost over. 200 grader/ 15 min. Nytes med tyttebær syltetøy ved siden av!

16.08.2011 // 2 comments

Oppskrift: grove scones

8  grove scones (vi lagde lyse)

1 1/2 dl sammalt hvete

2 1/2 dl hvetemel

2 ss sukker

1ss bakepulver

4 ss solsikkekjerner

2 dl skummet kulturmelk, lettmelk eller vann

2ss flytende margarin eller olje

Stekes i ovnen på miderste rille, 250 grader 8-10 minutter

1. Bland sammen mel, sukker, bakepulver og eventuelt solsikkekjerner i en bakebolle.

2. Tilsett vann/melk og margarin/olje og bland sammen til en jevn deig. Deigen skal ikke arbeides så mye med at den blir seig.

3. Ta deigen ut av bollen og del den i to. Form to runde leiver, ca. 2 cm tykke rett på en bakeplate med bakepapir.

4. Dypp en kniv i mel og lag et dypt kryss i hver leiv slik at det er enkelt og bryte dem fra hverandre når de er ferdig stekt.

5. Stek til de er gyldne. Avskjøl på rist og bryt fra hverandre.

NYT med smeltet smør på!

03.05.2011 // 4 comments

Oppskrift: Kjempe gode rundstykker

Hei!

Tenkte å dele denne kjempe gode oppskriften med dere! Vi laget dem i påskeferien, og tok med nybakte rundstykker på piknikk. Kjempe godt.....Ingredienser

 • 1 l melk (gjerne sur eller skummet)
 • 9 ss olje
 • 50 g gjær
 • 2 ts salt
 • 3 ss sukker
 • 1 dl solsikkekjerner (kan sløyfes)
 • 200 g havregryn
 • 300 g sammalt hvete grov/fin
 • 800 g hvetemel
 • egg eller melk til pensling
 • sesam- eller valmuefrø eller solsikkekjerner til dryss

Fremgangsmåte

Varm melk og olje til det er lunkent og rør ut gjæren. Rør inn resten av ingrediensene til en blank og smidig deig. Dekk til med plast og la deigen heve på et lunt sted i ca 1 time.
Elt deigen og del i ca 30 emner. Form til runde boller og legg på et bakepapirkledt stekebrett. Dekk til og la rundstykkene etterheve i ca 30 min. Varm ovnen til 225°C.
Pensle med egg eller melk og dryss med frø. Stek på midterste rille i varm ovn, 225°C i ca 15 min. Avkjøl på rist.
Tips: Sammensatte rundstykker: sett rundstykkene ganske tett sammen på stekebrettet, slik at de vil ese sammen under etterhevingen.
Stek som beskrevet.

Fant oppskriften her

Tips! Lag de etter frokost så er de klare til lunsj! 

Q: Har du smakt disse før?

-IreneIRENE MIDTTUN
Irene, 18 år fra Stavanger, elsker å reise og fotografere. Dette er min foto dagbok.
Follow on Bloglovin
CATEGORIES
ARCHIVE
designet er laget av renate.
hits