hits

25.01.2015 // 4 comments

Min oldemors sitronkake

Dette trenger du for lage fantastisk god sitron kake↓

Kakedeigen: 250 gram smr/melange - 250 gram sukker - 250 gram hvetemel - 2 ts bakepulver - Skrell av 1 sitron, finrevet - 4 egg

Glasur: Saft av 1 sitron - 125 gram sukker

Romtemperert smr og sukker rres hvitt. Eggene rres inn, et om gangen. Mel, bakepulver og finrevet skrell av sitron rres inn. Kaken stekes i rund form ca. 30- 35 min p 170- 180 grader. Sitron saft og sukker rres i en mikser og helles over kaken.

Nytes med noen friske sitroner og en kopp med te♥ Jeg har ftt oppskriften av farfar,han har ftt den av sin mor, det vil si min oldemor.Veldig gy at jeg lager akkurat den samme kaken som min oldemor gjorde for mangemange r siden♥ Hvordan har helgen deres vrt?

12.08.2014 // 11 comments

Mango shake

2014-07-25 08.08.03 22014-07-25 08.08.19 1

Da vi var i sten smakte jeg mange forskjellige frukt juicer og shakes. Min favoritt ble Mango, sda mtte jeg selvflgelig prve lage mango shakedajeg kom hjem♥Over ser dere resultatet. Oppskriften er super enkel↓

Dette trenger du for fire glass med mango shake↓

2 modne mangoer - 2 dl melk - 2 ts sukker

Vask og skjr mangoene i sm biter. Tilsett melken og sukkeret,blend sammen. Jeg satt den litt i kjleskapet med et par isbiter slik at den ble ekstra kald. Denne drikken er perfekt p en varm sommerdag, og absolutt anbefale!

21.02.2014 // 1 comment

Pancake recipe




Dette trenger du for lage ca 8-10 pannekaker↓

♥ 1-2 bananer ♥2 egg ♥ 4 ssmel ♥ 2 ts bakepulver ♥ 4 ss yogurt (jeg brukte vanilje)

Bland ingrediensene sammen og stek i en panne med smr. Spis dem sammen med br, yoghurt og et lite dryss med melis, de smaker helt fantastisk♥♥ Jeg har forresten tatt utgangaspunkt i Maren sin oppskrift.Har du prvd Maren sin oppskrift p pannekaker noen gang?

15.11.2013 // 6 comments

Hjemmelaget pitabrd


Dette trenger du for lage 8 pitabrd↓

♥ 25g gjr♥ 2dl lunket vann ♥ 1ss olje ♥ 1/2 ts salt ♥ca. 5 dl hvetemel ♥

Del opp gjren i en bakebolle, hell over lunket vann og rr ut gjren. Tilsett olje og salt. Tilsett hvetemelet og elt deigen til den slipper bollen. Dekk bakebollen med plast og la deigen heve. Trill deigen til en plse og del den i tte like store deler. Trill glatte boller. Dekk med plast og la dem hvile noen minutter. Trykk bollene flate og kjevle dem ut slik at de blir s store som en asjett.

Stekes p 250 grader i 8-10 minutter med en gang de er utformet. Under stekingen blser de seg opp slik at det blir et hulrom inni. Avkjl p rist. Vi fyllte de medadvokado, rmme, salat og hjemmelagde kjttboller, yummy♥♥ Har du smakt hjemmelaget pitabrd noen gang?

27.09.2013 // 10 comments

Smoothie og snt



smoothie + kiwi♥♥

Dette spiste jeg etter skolen for noen dager siden, yummy! N er det endelig heelg!! HERLIIG♥♥ Good helg alle sammen!

15.09.2013 // 6 comments

Three ingredients




Bringebr + vanilje yougurt + musli = yummy♥

N er jeg hjemme fra turen som jeg nevte i sist innlegg. Det var egentlig en veldig fin tur,da vi kom opp p hytten fikk vi suuper god mat♥ I morgen begynner en ny uke,og til helgen skal vi p klassetur, gleeder meg. Ser det godt ut? Har du hatt en fin helg?

08.08.2013 // 6 comments

Frappuccino


P tirsdag lagde jeg frappe for frste gang! Jeg tok utgangspunkt i denne oppskriften.

Det du trenger for lage tre glass med suuper god frappe er↓

1 1/2glass lettmelk/helmelk ♥ 2 kopper med isbiter ♥ 3 kuler vanilje is ♥ en stor dsj med sjokolade saus ♥ krem

Hell alle ingrediensene i en blender. Ta sjokoladesausenoppi til slutt. Smak til og hell frappuccinoen opp i glassene. Topp med krem og sjokolade saus♥ Har du lagd frappe fr?

12.05.2013 // 6 comments

Oppskrift p sommer flelse


Step en. Fyll en skl med friske br.

Step to. Hell vaniljesaus over.

Step tre.nyyyt. Spis sakte slik at smaken av sommer setter seg ordentlig i kroppen♥
Har du sommerflelse? Hva synes du?

23.04.2013 // 6 comments

Pancake recipe


- 4 egg - 160g mel - 2ts bake pulver - 4 dl melk - smr eller olje (til stekingen)-
Knus eggene og tilsett alle ingridiensene. Visp alt sammen til en glatt rre, la den "hvile" i 30 min. Stek dem til de er gyldne, nyt med frukt♥ Det ble 10 sm pannekaker, yummy! Dette er Maren sin oppskrift, jeg har firedoblet den. (LINK)Skjnner ikke helt hvordan hun klarte f 6 pannekaker, haha♥

14.04.2013 // 4 comments

today's lunch


I dag prvde jeg Maren sin oppskrift p pannekaker, heeer!Jeg tredoblet oppskriften, da fikk jeg 8 pannekaker. Anbefales virkelig! Dette blir en hektisk uke, resten av kvelden gr til vetilFransk prven i morgen. Har du laget Maren sine pannekaker noen gang? Hva er dine planer denne uken?

09.04.2013 // 8 comments

after school food



Dette lagde jeg etter skolen i gr, vanilje youghurt+ bringebr + musli♥ Anbefales! Det har vrt litt fravr fra bloggen i det siste det er fordi jeg har hatt altfor mye gjre p skolen. Gleder meg til denne perioden er over *sukk* hihih♥ Dere har forresten vrt superduper flinke til kommentere i det siste, forsett slik! Hva synens du? Har du lagd noe lignende fr?

01.04.2013 // 2 comments

010413


I dag er det jo frste april, men jeg har ikke tenkt lure dere alts. eheh. Noen som har blitt lurt i dag?

Til denne↑ smoothien trenger du tre ingridienser. (ca. til to personer) 1-2 pakkerbr blanding fra coop, s heller jeg oppi eple juice til konsistensen blir bra og til slutt en banan. Hvis vi ikke har juice pleier jeg bruke melk, det virker supert det ogs! nyyyt med br p toppen♥ Liker du smoothie? Hva slags smoothie liker du?

24.02.2013 // 5 comments

den lille sorte



Det du trenger for lage "den lille sorte" er↓

♥100 g smr ♥100 g kokesjokolade ♥3 egg ♥ 150 g sukker ♥50 g hvetemel ♥

Smelt smret og kokesjokoladen. Rr blandingen og avkjl. Pisk sammen egg og sukker. Tilsett sjokolade smret og hvetemel, rr sammen til en glatt deig. Ha deigen i en liten, rund kakeform (20 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken ved 160 grader i 30 min (jeg pleier steke den i 20 min, hehe♥). Kaken skal ikke vre helt gjennomstekt i midten♥ Nyyyt med is og br!

07.11.2012 // 4 comments

Chocolate chip cookie dough muffins og noen gule blader



Det var noen som lurte p hvilken opppskrift jeg bruktetil chocolate chip cookie dough muffinsene (laaangt ord)jeg lagde i helgen. Oppskriften finner du heeeeer.I dag skal jeg p fotokurs, tror vi skal g en tur ut og ta bilder, kjeeekt. Jeg har ikke s mange nye bilder vise dere n for tiden. Hva synes du?

13.08.2012 // 7 comments

havrepannekaker



Rren (Nok til ca. 5 sm pannekaker)

♥4 dl havregryn ♥ 2ss sukker ♥2 egg ♥

Slik gjr du

Hell havregrynen oppi en bolle og tilsett sukkeret. Bland godt, og ta eggene oppi. Rr alt sammen til en ganske trr rre. Stek pannekakene p svak varme, tre minutter p hver side. Nyt med blbr og et dryss av melis! Dette er et utrolig lettvint mellommltid som anbefales sterkt!Jeg fant oppskriften her! Smakthavrepannekakerfr?

08.06.2012 // 4 comments

Keep Calm and Have a Cupcake


"Modellen" p bildet er Hanne ← link! Fornyd n?

Bestevennen min Ellen hadde bursdag i dag♥ Vi mtte finne p noe koselig, s vi lagde cupcakes. De er faktisk bde gluten og nesten laktose frie, hi hi. Flike kokker... neida,vi har ikke lagd deigen fra bunnen av! Det hadde blitt vanskelig... det er en pakke med gluten og laktosefrie brownies. Frostingen har vi lagd heeelt selv! Den er forresten lagd av smr, melis og smeltet sjokolade, NAM! Poster nskene deres i morgen, s har dere kommet p noen flere??← link!

31.05.2012 // 2 comments

Erstatning


.........= Bltkake

P hytta har vi ikke s god tilgang til redskaper og snn for lage kaker, s vi lagde heller en goood erstatning...menganske klissete da...NAM,ANBEFALES♥ Endelig ferdig med matte tentamen, tror det gikk bra... smakt dette fr?





23.04.2012 // 2 comments

Sjokolade- fondant cupcakes

TIL KAKEDEIGEN: 80 g usaltet, romtemperert smr - 280 g sukker - 200 g hvetemel - 40 gram kakaopulver - 1/4 ts salt - 1 ss bakepulver - 2 store egg - 2,4 dl helmelk -

TIL FYLLET OG TOPPINGEN: 400 g mrk sjokolade, finhakket - 4 dl kremflte

Et eller to store 12- hulls mufffins brett




1. Forvarm ovnen til 190 grader, og sett papirformer i et mufffinsbrett

2. Bruk en elektriskhndmikser elleren kjkkenmaskinog bland smr, sukker, mel, kakaopulver, salt og bakepulver p lav hastighet til det fr en sandaktigkonsistens uten store smrklumper.

3. Ha eggene i en mugge, tilsett melken og vaninljeessensen og rr sammen for hnd. Hell tre fjerdedeler over i de trre ingridiensene mens du kjrere p lav hastighet til all vsken er blandet inn. Srg for f med rester langs kanten. Tilsett resten av melken og kjr p middels hastighet til blandingen er glatt og jevn.

4. Fordel rren i formene til de er to tredjedels fulle. Hvis det blir rre til overs, bruker de den til fulle flere former i et annet brett.Stek cupcakenei ovnen i 18- 20 minutter, eller til de har hevet og har en svampaktig konsistens. La kakene hvile litt fr du har dem over p en rist for avkjling og lager fyllet p toppen.



5. Ha den finhakkede sjokoladen i en bolle. Hell flten over i en kjele og varm den opp til kokepunktet. Hell den varme flten over sjokoladen, rr om og la sjokoladen smelte. Rr til blandingen er glatt, dekk med plastfolie og avkjl. Om sjokoladen har en litt flytenede konsistens kan du blande inn ndvendig med smr slik at den fr en litt fyldigere konsistens.

6. Sett de avkjlte kakene p et brett, og bruk en skarp kniv til lage en fordypning i hver kake - cirka 2 cm i diameter og 3 cm lang - og sett til side. Bruk en teskje til fylle hvert hulrom halvfullt med sjokoladeblandingen. Legg de utskrende bitene tibake, som et lokk, og kjr ndvendig slik at bitene passer. Topp cupcakene med resten av sjokolade kremen, bilde av hvordan vi pyntet vre her!

NB! Oppskriften er nesten ordrett fra Kakedager av the Hummingbird bakery. Nyyyyt med et dryss av herlig strssel p toppen! 

18.04.2012 // 3 comments

HUBBA BUBBA smoothie



Hei! er det ikke en av mine ste lesere som er innom!

I gr var jeg med Ines etter skolen, vi lagde en kjempe god smoothie(♥) Gjett hva den smakte?..... HUBBBA BUBBA! Det er helt sant(!), bare med en liten skje kjente du den herlige lukten(smaken) av HUBBA BUBBA... Vi brukte bare det vi fant i kjleskapet og hev det oppi mikseren:

HUBBA BUBBA SMOOTHIE♥ 2-3 dl appelsinjuice, en hndfull frosne rips, en hndfull bjrnebr, en liten vaniljeyougurt(fra en firepakning) og..... en frossen banan. Miks det sammen og nyt med noen br p toppen. Ps. Det er forresten godt spise frosne bjrnebr og rips som har vrt i fryseren, da blir det som drops... NAM!

07.04.2012 // 7 comments

Sjokolade fylte cupcakes



Lagde sjokolade- fondant cupcakes i gr. De er fylt med HERLIG- MYK- MEKTIG sjokolade (klarte jeg friste dere?),hh som jeg gleder meg tillunsj tider i dag.Da skal vi mte noen venner, g tur og lete etter pskeegg. Koselig! Vi skal ogs smake p cupcakene... Forresten; har dere lyst p oppskriften?

Hva er dine planer for i dag?"Feirer" dere pskeaften p noe vis?

03.02.2012 // 1 comment

Cup cake two

Du trenger til rren: 4 egg-225 margarin, romtemperert- 190g sukker- 3 ts bakpulver- 1ts vaniljeekstrakt- 200g hvetemel, siktet- 200g nonstop - Du trenger til frostingen: 150g margarin, romtemperert- 6ss melk- 200g mrk sjokolade, smeltet deretter avkjlt- 200g Nonstop- 450g melis, siktet-

Vi brukte ikke vanilje ekstrakt eller nonstop i rren (og i frostingen)s disse ingrediensene er ikke ndvendige.

//weheartit

Slik gjr du

♥ Forvarm ovnen til 175 grader

♥ Sett 18 cup cakes former p to muffinsbrett

♥ Visp egg og sukker luftig. Tilsett hvetemel, bakepulver, margarin og vaniljeeksakt. Bland godt med en mikser i et par minutter. Ha i knuste nonstop.

♥ Fyll cupcake formene en tredjedels fulle

♥ Stek cupcakene midt i ovnen i ca. 20 minutter

♥ Ta dem ut av ovnen og av kjl dem i muffinsbrettene i ca. 5 minutter. Legg cupcakene p rist og la dem bli helt avkjlt.

//weheartit

Frostingen

♥ Smelt sjokoladen under omrring i en liten kjele p svak varme.

♥ Avkjl sjokoladen og visp inn ,margarin og melk vekselsvis med siktet melis

♥ Visp til frostingen fr en flyelses myk konsistens

N er det bare ha frostingen i en spryte pose. Begynn innerst og fr straks posen mot ytterkanten ov cupcaken. Du kan ogs begynne ytterst, da vil du f en litt annderledes effekt.

Oppskriften er fra Ingrid Hancock Bjerknesss bok; Cupcakes, lag dem selv!

14.10.2011 // 2 comments

Oppskrift: cupcake

Ingridienser

♥150 gram usaltet smr, romtemperert

♥150 gram fint mel

♥150 gram sukker

♥1 ts bakepulver

♥3 egg, vispet sammen

♥1/2 ts vaniljesukker

Glasur

♥225 gram siktet melis

♥2-3 ss kokende vann

♥Konditorfarge

♥Spiselig kakepynt

Utstyr

♥2 muffinsbrett med 12 hull

♥20 papirformer

♥2 blandeboller

♥tresleiv

♥2 skjeer rist

♥kniv

♥3 Sm blandeboller

Slik gjr du

1. Forvarm stekeovnen til 180grader, sett klar papirformene.

2. Ha smr, sukker, mel, bakepulver, egg og vaniljesukker i en bolle og rr med tresleiven til blandingen er lys og kremaktig.

3. Fordel deigen i papirformene, stek dem i 15 minutt til de er gyldne. La dem avkjles i 5 minutt.

4. Lag melis med konditorfarge i. Smr melisen utover cupcakene slik at det blir en gjevn over flate


//weheartit

30.09.2011 // 2 comments

Oppskrift: amerikanske pannekaker

Etter skolen i dag har jeg og fire veninner lagd amerikanske pannekaker. Vi spiste dem ute i det helt utrolige vret. Det er serrist, 21, 1 grader (i sola) ute.



For lageamerikanske pannekakertrenger du:

50g smr, 5dl hvetemel, 4 egg, 5 dl melk, 4 ss sukker, 2 ts bakepulver, 1/2 ts salt

Slik gjr du det:

Smelt smret, og visp eggene og melken godt sammen. Bland hvetemel, sukker, bakepulver og salt i en bolle og hell s i vesken. Visp sammen til en tykk rre. La gjerne rren st en halvtime, fr du begynner steke pannekakene. husk at pannekakene skal vre runde og sm, s du trenger ikke s mye rre p hver. De vil svelle i pannen, og du kan snu pannekakene nr det begynne r bli bobler p toppen.

Ps: Vi brukte to timer, men vi slappetav og stresseet ikke...

18.09.2011 // 1 comment

Oppskrift: Plomme syltety

I gr fikk jeg mail fra Gosen skole om at plommene var modne og at det bare var kommetil skolegrden og plukke. Dette gjorde selvflgelig vi... Det varmange plommetrr, men problemet var at alle plommene vokste hyt oppe. Menved at jeg satt p skuldrene til Ellen og litt klatring fikk vi til slutt en pose nesten heltfull.



Etter p dro vi hjem til Ellen ogkokte syltety av det vi hadde. Her er oppskriften hvis noen lurer p hvordan det skal gjres:

Plomme syltety

Du trenger: 1/2 dl vann, 1dl sukker og en nesten full brdpose med plommer.

Tilbredning: Fyll en gryte med vann, sukker og plommer. Settplaten p ganske lav varme. Du trenger ikke ta ut steinene fr de legges opp i gryten.Plommene vil automatisk reske seg selv nr de koker. Det vil si at dere m fiske ut steinene med skje etter hvert som de lsnes fra plommen. Dette skal koke i 20- 30 minutter nr det er ferdig skal du la det avkjles i 10- 15 minutter.

Ble litt mange oppskrifter n, men det fr dere tle...



17.09.2011 // 1 comment

Oppskrift: Pannekaker med fyll

Antall porsjoner: 3-4

Ingredienser:
3 dl hvetemel, 1/2 ts salt, 5 dl melk, 4 egg, smr, purrelk, skinke, ost.

Tilberedning:
Bland mel og salt. Spe med melk, pass p at det ikke blir klumper.. Visp inn egg, og la rren hvile i en halvtime. Stekes i smr i stpejernspanne. Nr du har stekt ut rren skal pannekakene fylles med opphakket purrelk ogskinke. Da ruller du bare pannekakenen sammen med fyllet inni. Fr de settes inn i ovnen kan du str litt raspetost over. 200 grader/ 15 min. Nytes med tyttebr syltety ved siden av!

16.08.2011 // 2 comments

Oppskrift: grove scones

8 grove scones (vi lagde lyse)

1 1/2 dl sammalt hvete

2 1/2 dl hvetemel

2 ss sukker

1ss bakepulver

4 ss solsikkekjerner

2 dl skummet kulturmelk, lettmelk eller vann

2ss flytende margarin eller olje

Stekes i ovnenp miderste rille, 250 grader 8-10 minutter





1. Bland sammen mel, sukker, bakepulver og eventuelt solsikkekjerner i en bakebolle.

2. Tilsett vann/melk og margarin/olje og bland sammen til en jevn deig. Deigen skal ikke arbeides s mye med at den blir seig.

3. Ta deigen ut av bollen og del den i to. Form to runde leiver, ca. 2 cm tykke rett p en bakeplate med bakepapir.

4. Dypp en kniv i mel oglag et dypt kryss i hver leiv slik at det er enkelt og bryte dem fra hverandre nr de er ferdig stekt.

5. Stek til de er gyldne. Avskjl p rist og bryt fra hverandre.

NYT med smeltet smr p!





03.05.2011 // 4 comments

Oppskrift: Kjempe gode rundstykker

Hei!

Tenkte dele denne kjempe gode oppskriften med dere! Vi laget dem i pskeferien, og tok med nybakte rundstykker p piknikk. Kjempe godt.....



Ingredienser

  • 1 l melk (gjerne sur eller skummet)
  • 9 ss olje
  • 50 g gjr
  • 2 ts salt
  • 3 ss sukker
  • 1 dl solsikkekjerner (kan slyfes)
  • 200 g havregryn
  • 300 g sammalt hvete grov/fin
  • 800 g hvetemel
  • egg eller melk til pensling
  • sesam- eller valmuefr eller solsikkekjerner til dryss

Fremgangsmte

Varm melk og olje til det er lunkent og rr ut gjren. Rr inn resten av ingrediensene til en blank og smidig deig. Dekk til med plast og la deigen heve p et lunt sted i ca 1 time.
Elt deigen og del i ca 30 emner. Form til runde boller og legg p et bakepapirkledt stekebrett. Dekk til og la rundstykkene etterheve i ca 30 min. Varm ovnen til 225C.
Pensle med egg eller melk og dryss med fr. Stek p midterste rille i varm ovn, 225C i ca 15 min. Avkjl p rist.
Tips: Sammensatte rundstykker: sett rundstykkene ganske tett sammen p stekebrettet, slik at de vil ese sammen under etterhevingen.
Stek som beskrevet.

Fant oppskriften her

Tips! Lag deetterfrokost ser de klare til lunsj!

Q: Har du smakt disse fr?

-Irene



IRENE MIDTTUN
Irene, 20 r fra Stavanger, elsker reise og fotografere. Dette er min fotodagbok.
Follow on Bloglovin
CATEGORIES
ARCHIVE
designet er laget av renate.